Ontvang € 2.500,- scholingssubsidie via UWV

Het volgen van een opleiding, cursus of training kan je kansen op een baan vergroten. Via het UWV kun je hier mogelijk een bijdrage van € 2.500,- in de vorm van een scholingsvoucher voor ontvangen.

Ben je op zoek naar een baan en bezig met solliciteren? Soms kan een opleiding je net dat streepje voor geven bij een sollicitaties. Of wellicht overweeg je (volledige) omscholing naar een ander beroep! Wil je met een opleiding, training of cursus je kans op de arbeidsmarkt vergroten, dan kun je gebruikmaken van een scholingsvoucher van het UWV. Dit is opleidingssubsidie die je bij het UWV kunt aanvragen. 

Er zijn 2 soorten scholingsvouchers: de scholingsvoucher voor werkzoekenden (max €2.500 euro) en de scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plussers (max €1.000 euro). Werkzoekenden van 50+ kunnen zelfs in aanmerking komen voor beide vouchers! 

Om een scholingsvoucher te krijgen moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je op dit moment staat ingeschreven bij UWV als werkzoekende. Ook als je op dit moment werk hebt of als zelfstandige werkt, kom je in aanmerking voor de subsidie. Daarbij moet je werkzoekend zijn en moet het beroep waarvoor je de opleiding wilt gaan doen, in de kansberoepenlijst staan. Zo staat het beroep 'online marketeer' op deze lijst. Meer informatie over de scholingsvoucher staat op de site van het UWV.

De aanvraag voor de scholingsvoucher moet je zelf doen bij het UWV.

Ga naar nieuwsoverzicht