Studeren met belastingvoordeel

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt kosten voor een opleiding die aansluit bij je beroep of toekomstige beroep aftrekken van de belasting. De Belastingdienst heeft de regels voor consumenten voor het aftrekken van studiekosten sinds 2013 veranderd. Hierdoor kan het belastingvoordeel flink oplopen. Ben jij benieuwd naar je belastingvoordeel op basis van je studiekosten? Met behulp van onderstaande formulier kun je jouw belastingvoordeel voor het fiscaal jaar 2016 uitrekenen. Vul snel jouw gegevens in!

Algemene gegevens
  • Vul hier de examenkosten van één kalenderjaar in

  • Vul hier de hoogste belastingschaal in die op jouw situatie van toepassing is

  • Vul hier de hoogste belastingschaal in die op jouw situatie van toepassing is

  • De drempel van € 250,- is bepaald door de overheid. Bedragen jouw studiekosten meer dan dit bedrag? Dan kan je jouw studiekosten aftrekken.

  • Dit bedrag ontvang je terug van de Belastingdienst

Over 2016 ontvang je BELASTINGVOORDEEL_BEDRAG aan studiekosten terug van de belasting! Als de regels van de Belastingdienst gelijk blijven, geldt voor het vervolg van je opleiding een soortgelijk bedrag per fiscaal jaar. *

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de belastingschaal van BELASTINGVOORDEEL_BELASTINGSCHAAL en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Kijk voor meer informatie en de desbetreffende belastingschalen op de website van de Belastingdienst.