Soorten trainingen

Bij IDMK bieden we je diverse soorten trainingen, workshops, masterclasses en opleidingen. Zodat je altijd die trainingsvorm kunt kiezen die het beste bij jou past in een bepaalde situatie.

Trainingen (1-, 2- en 3-daags)

IDMK heeft een uitgebreid assortiment trainingen die variëren van 1, 2 tot 3 dagen. Alle trainingen hebben tot doel je in een kort en overzichtelijk tijdsbestek met een gestructureerd programma zoveel mogelijk praktische kennis over 1 bepaald onderwerp bij te brengen. De meerdaagse trainingen worden gegeven als blok van 2 aansluitende trainingsdagen of als trainingsdagen met 1 week ertussen.

NIMA-opleidingen

IDMK is officieel erkend NIMA Education Partner. Dit wil zeggen dat de NIMA-trainingen van IDMK voldoen aan de kwaliteitseisen van het NIMA. Ook zijn deze trainingsprogramma’s optimaal afgestemd op de diploma-eisen van het NIMA zodat de kans op het behalen van het diploma zo groot mogelijk is.

NIMA zegt zelf over haar education partners: "NIMA werkt nauw samen met erkende opleiders onder de noemer NIMA Education Partners. Deze opleiders voldoen aan de door NIMA gestelde kwaliteit, continuïteit, onafhankelijkheid en praktische aansluiting op de huidige NIMA Examens. Kwalitatief sterke opleiders met hart voor het marketingvak en de ontwikkeling van de individuele marketeer.”

Unieke aanpak:
IDMK biedt je een unieke aanpak om je optimaal voor te bereiden op het halen van jouw NIMA-diploma waarin het beste van 2 leermethodes is verenigd.

Online leeromgeving: je eigen tempo, je eigen studiemoment
Via een speciaal ontwikkelde online leeromgeving studeer je thuis (of op jouw werk) in jouw eigen tempo en op het moment dat het je het best schikt. Jouw coach volgt via de online leeromgeving jouw voortgang en is online beschikbaar en bereikbaar om je te helpen en ondersteunen bij vragen.

Themadagen: voor verdieping, verduidelijking en coaching
Naast de online leeromgeving organiseert IDMK speciale marketing themadagen, als optimale aanvulling op de online leerstof. Tijdens deze themadagen ga je samen met de vakdocent door de leerstof, worden onderwerpen nader uitgelegd, wissel je met studiegenoten van gedachten en is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Eén themadag staat helemaal in het teken van examentraining als optimale voorbereiding op het maken van het NIMA-examen. Na het volgen van deze themadag kent het NIMA-examen geen verrassingen meer voor je en start je vol zelfvertrouwen aan het examen!

Kijk hier voor het aanbod NIMA-opleidingen via deze unieke e-learning methode.

Masterclasses

In de masterclasses die IDMK biedt staat steeds 1 branche centraal. Vanuit de specifieke branchekenmerken wordt het toepassen van online marketing en het gebruik van een social media-strategie uitgebreid uitgelegd. Ook komen er cases en veel praktijkvoorbeelden specifiek voor jouw branche aan bod. Tijdens de masterclass werk je aan je eigen online marketing en social mediaplan zodat je direct de volgende dag de opgedane kennis in de masterclass kunt toepassen in jouw organisatie.

Klik hier voor het totale aanbod aan masterclasses.

Workshops

De workshops die IDMK aanbiedt duren een halve dag en hebben een zeer praktische insteek. Actief, zelf doen en handen uit de mouwen zijn steekwoorden die van toepassing zijn op de workshops van IDMK. De workshops hebben als doel je direct aan het werk te zetten zodat je direct zelf kunt starten met bijvoorbeeld Facebook, Pinterest of e-mailadressen verzamelen.

Summerschool: tijd voor de SummerSchoolSpecials in juli of augustus

Tijdens de zomerperiode is het vaak ook rustig(er) op je werk. De ideale periode dus om actief aan de slag te gaan en jouw kennis en vaardigheden snel en efficiënt te ontwikkelen. Leuk en inspirerend! Bij IDMK bieden we in de zomer een aantal trainingen extra aan in juli en augustus. Leuke, actuele en aansprekende onderwerpen, helemaal van nu. Heb je in de zomer tijd? Dan is het volgen van een training wellicht een idee om deze periode te gebruiken om je verder te verdiepen in een bepaald onderwerp. Ook zijn er soms trainingen die we alleen in juli en augustus aanbieden en niet in de rest van het jaar. Hou de website of nieuwsbrief in de gaten voor het actuele zomeraanbod!

Personal coaching

Personal coaching biedt je een-op-een coaching, gericht op het oplossen van jouw persoonlijke vraagstuk. Dat vraagstuk kan liggen op het bijbrengen van (specifieke) vakkennis, maar dat kan ook voorkomen dat je met jouw coach aan de slag gaat met het oplossen van een vraagstuk. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een strategie op een bepaald vlak. Of juist het uitvoeren van een bepaald programma. Jouw coach helpt, inspireet en motiveert je om het optimale uit de situatie te halen.